We vinden samen
de juiste premies

Bezig met (ver)bouwen? Om aanspraak te maken op één van de premies, moeten de werken uitgevoerd worden door een erkend aannemer. Dan ben je bij De Gevelgroep op het juiste adres.

In Vlaanderen

Premie voor buitenmuurisolatie - VERHOGING

De basispremie voor muurisolatie langs de buitenkant verdubbelt in 2021 van 15 naar 30 euro per m². Dat maakt het nu nog interessanter om je buitengevel te isoleren.

Premie van de netbeheerder

Netbeheerder Fluvius geeft je een premie voor spouwmuurisolatie of de isolatie van een muur langs de buitenzijde of binnenzijde.

Totaalrenovatiebonus

Als je gevel- of spouwmuurisolatie combineert met 2 andere energiebesparende maatregelen, kom je in aanmerking voor deze bonus.

Overkoepelende renovatiepremie

Deze premie dient voor allerlei renovatiewerken, ook aan de gevel. Ook voor gevelisolatie mag je deze premie aanvragen.

Verlaagd btw-tarief

Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan heb je recht op het verlaagd btw-tarief van 6% bij het vernieuwen van je gevel en het uitvoeren van isolatiewerken voor een privéwoning of voor een woning die voor een klein deel voor beroepsdoeleinden wordt gebruikt.

In Brussel

Premie verfraaiing van gevels

Voor deze premie moet je gevel minstens 25 jaar oud zijn, en moet het gebouw een gesloten bebouwing zijn bij de openbare weg. Het bedrag van de premie hangt af van de wijk waar je gebouw staat en van je gezinsinkomsten.

Premie voor muurisolatie

De premie B2 voor isolatie kan je aanvragen voor de isolatie van je binnenmuren, buitenmuren of spouwmuren.

Brusselse Groene Lening

De Brusselse Groene Lening is een energielening met financiering tegen een rentevoet van 0 % tot 2 % om werkzaamheden uit te voeren die de energieprestatie van je woning verbeteren, zoals gevelisolatie.

In Wallonië

Premie voor audit

Je kan een premie krijgen voor een audit van je woning. Een auditor lijst je werken op, berekent hoe je energie bespaart, en dient vervolgens de premie-aanvraag in. De audit is verplicht in Wallonië.

Premies voor gevelwerken

Voor vochtbestrijding, isolatie van muren, etc. zijn afzonderlijke premies beschikbaar. Afhankelijk van het aantal uit te voeren werken heb je recht op één of meerdere premies.

Waalse Groene Lening

Hiermee kan je aan een zeer interessante rentevoet lenen voor je werken. Het bedrag is afhankelijk van je inkomen, en kan zelfs verdubbeld of verdriedubbeld worden.

Geef jouw gevel
een make-over