Kaleien

Kaleien is een populaire techniek waarbij een gevel geschilderd wordt met kalkverf. Deze gevelbekleding geeft je façade een authentieke, historische look. Bovendien is het de ideale manier om je gevel een degelijke behandeling te geven en te voorzien van een mooie afwerkingslaag.

Wat zijn de voordelen van kaleien?

  • Camouflerend
  • Beschermend
  • Verschillende afwerkingen

Kaleien, een goede keuze

Camouflerend

Beschadigde gevels of gevels die er niet zo mooi meer uitzien, kunnen gecamoufleerd worden door te kaleien. Daardoor is het een populaire renovatietechniek.

Beschermend

Een gevel met kaleipleister is beschermd tegen allerlei weersinvloeden. Bovendien kan de gevel nog steeds ademen, wat condensvorming reduceert.

Verschillende afwerkingen

Kaleien kan in verschillende kleuren, waardoor je je gevel een unieke uitstraling kan geven.

Werkwijze en kostprijs

Voorbereiding ondergrond

De gevel wordt door onze gevelexperts proper gemaakt en klaargezet voor het kaleien. Het muuroppervlak wordt vochtig gemaakt zodat de kaleipleister goed hecht.

Kaleien

De kalei wordt gelijkmatig verdeeld op de gevel. Door meerdere dunne lagen aan te brengen bekomen we een mooi en goed hechtend resultaat. Indien gewenst kan er een kleurpigment toegevoegd worden aan het mengsel om je gevel de gepaste uitstraling te geven. 

Kostprijs?

De prijs om je gevel te laten kaleien is afhankelijk van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld de totale oppervlakte van je gevel. Om een nauwkeurig beeld te krijgen van de kostprijs, kan je gemakkelijk een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen.

Geef jouw gevel
een make-over