Kaleien

Een gebouw restaureren? Kaleien is dé eeuwenoude schildertechniek die gevels terug laat glanzen. Wil je een nieuwbouw met een rustieke look en een goede muurhuishouding? Dan kies je voor kalei-afwerking. 

Wat zijn de voordelen van kaleien?

 

  • Beschermend
  • Esthetisch
  • Ademend of damp-open
  • Waterafstotend

Kaleien, een goede keuze

Esthetisch

De kaleien geven je gevel een natuurlijk look en een rustiek karakter. Kies tussen kunstharsgebonden kalei en minerale kalei. 

Beschermend

Een gevel met kaleipleister is beschermd tegen allerlei weersinvloeden. Bovendien kan de gevel nog steeds ademen, wat condensvorming reduceert.

Ademend of damp-open

De kaleitechniek laat je huis letterlijk ademen. Het is een natuurlijke warmte - en vochtregelaar. 

Waterafstotend

Kaleien stoten water af, waardoor jouw gevel vochtvrij blijft.

Werkwijze en kostprijs

Voorbereiding ondergrond

De gevel wordt door onze gevelexperts gereinigd onder aangepaste waterdruk. De atmosferische vervuiling wordt verwijderd. De gevel wordt grondig nagespoeld met water. Als de ondergrond schoon en droog is, worden de kaleien aangebracht. 

Kaleien

De kalei wordt gelijkmatig verdeeld op de gevel. Door meerdere dunne lagen met een blokborstel aan te brengen bekomen we een mooi en goed hechtend resultaat. Indien gewenst kan er een kleurpigment toegevoegd worden aan het mengsel om je gevel de gepaste uitstraling te geven. 

Kostprijs?

De prijs om je gevel te laten kaleien is afhankelijk van de voorbereiding, de ondergrond en de totale oppervlakte van je gevel. Om een nauwkeurig beeld te krijgen van de kostprijs, kan je gemakkelijk een vrijblijvende een gratis offerte aanvragen.

Geef jouw gevel
een make-over